Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticao zločine

Organizator genocida u Ruandi dobio 35 godina zatvora

Augustin Ngirabatware
AFP/Pixsell
20.12.2012.
u 19:16

Ngirabatwaru je posljednja osoba kojoj je sud izrekao kaznu za Ruandu. Ostaje još samo pričekati okončanje 16 žalbenih postupaka nakon kojih bi ICTR 2014. trebao završiti višegodišnji rad

Bivšem ruandskom ministru Augustinu Ngirabatwaru, koji je u toj zemlji 1994. organizirao provođenje genocida, Međunarodni kazneni sud za Ruandu (ICTR) izrekao je u četvrtak kaznu zatvora u trajanju od 35 godina, javlja BBC.

Ngirabatware je 2006. godine priveden u Njemačkoj, a osuđen je za poticanje genocida i silovanja kao zločina protiv čovječnosti. Bilo je to tijekom 100 dana 1994. kada su Hutui ubili 800.000 pripadnika Tutsija. U tim zločinima sudjelovao je i otac Augustinove žene te jedan od najtraženijih ljudi u Ruandi Felicien Kabuga. Iako je američka vlada ponudila nagradu od pet milijuna dolara za njegovo uhićenje, Kabuga se još uvijek nalazi na slobodi.

Ngirabatwaru je posljednja osoba kojoj je sud izrekao kaznu za Ruandu. Ostaje još samo pričekati okončanje 16 žalbenih postupaka nakon kojih bi ICTR 2014. trebao završiti višegodišnji rad.

>>Bivši ruandski čelnici dobili doživotnu kaznu zbog genocida

 

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:50 20.12.2012.

800.000 hiljada i 35 godina a 7.000 hiljada i dozivotna ne razumem matematiku...hasku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije